Помідори занурити на хвилину в гарячу воду, зняти шкірку. Почистити від насіння і нарізати крупними кубиками. Розморозити при кімнатній температурі суміш овочів «Мексиканська.
Коктейль із морепродуктів розморозити при кімнатній температурі, обсушити паперовим рушником. На широкій сковороді розігріти оливкову олію, протягом 3–4 хвилин обсмажити морепродукти, посолити і вийняти зі сковороди.
У сковороду викласти суміш овочів «Мексиканська», помідори і злегка обсмажити. Влити 1 літр холодної води, довести до кипіння, посолити. Всипати рис, круговими рухами розподілити його по всій сковороді, додати шафран. Зменшити вогонь до мінімуму і готувати 20–25 хвилин.
Коли рис буде майже готовий, зверху викласти морепродукти. Довести страву до готовності, притрусити дрібно посіченою петрушкою і дати настоятися 5 хвилин перед подачею.