Таратор
Порцій:
4 порції
Час приготування:
20 хв.
Рівень складності:
Простий
Інгредієнти:
- 3–4 огірки
- 1 пучок кропу
- 2 зубчики часнику
- 600 мл кефіру
- 200 мл води
- 2/3 склянки подрібнених волоських горіхів
- 4 ст. ложки оливкової олії
- сіль
- З огірків зняти шкірку, вичистити насіння і натерти на крупній тертці. Присолити, щоб вони пустили сік.
- Часник і кріп дрібно посікти. Сполучити огірки, часник, зелень, кефір, половину горіхів, оливкову олію та ретельно перемішати. Додати крижану воду, приправити сіллю. Перед подачею притрусити рештою горіхів, прикрасити гілочкою петрушки.