Порцій:
4 порції
Час приготування:
25 хв. + 15 хв. на запікання
Рівень складності:
Простий
Інгредієнти:
- 350 г гречки
- 500 мл овочевого бульйону
- 2 червоні солодкі перчини
- 1 цибулина-порей
- 1 зубчик часнику
- 2 стебла селери
- 1/2 пучка кропу
- 150 мл сметани
- 150 г бринзи
- 1/2 лимона
- олія
- сіль
- перець
- Гречку покласти в каструлю, залити бульйоном, довести до кипіння і варити на малому вогні протягом 10 хвилин.
- Духовку розігріти до 170 °C. Форму для випічки змастити олією.
- Підготувати овочі. З перців вибрати насіння і порізати їх на шматочки, порей нарізати кільцями, часник дрібно посікти, селеру нарізати тоненькими пластинами.
- Відварену гречку приправити сіллю й перцем, викласти у форму, зверху викласти овочі.
- Половину кропу дрібно посікти, сир нарізати середнім кубиком. Змішати кріп, сметану, сир, приправити сіллю, перцем і лимонним соком. Залити цією сумішшю запіканку і випікати близько 15 хвилин, доки овочі стануть м’якими.
- Подавати, притрусивши дрібно посіченим кропом.
Порада:
Замість гречаної спробуйте додати в запіканку перлову крупу. Вона дуже корисна, але потребує більше часу для приготування — її слід варити десь 1–2 години.