Розплавити у сковороді вершкове масло і пасерувати в ньому родзинки, доки вони не розправляться. Додати яблука і цукор, пасерувати на середньому вогні, помішуючи, не більше 5 хвилин. Відкинути на друшляк, щоб стік сік, і охолодити.
Листкове тісто розкачати на притрушеній борошном поверхні в шар завтовшки 2–3 мм і поділити на квадрати вагою 80–100 г.
Сторони квадрата змастити збитим яйцем, уздовж однієї сторони викласти валиком начинку (100–130 г), відступивши від краю 5 см. Скрутити штрудель, викласти на силіконовий килимок швом донизу, змастити яйцем і наколоти в кількох місцях виделкою.
Випікати при температурі 200–220 °С протягом 25–30 хвилин або до рум’яної скоринки. Подавати з морозивом, притрусивши цукровою пудрою.