Картопляні млинці з ікрою і хроном

Порцій:

4 порції

Час приготування:

45 хв.

Рівень складності:

Простий

Інгредієнти:

Для тіста:
  • 2 великі картоплини
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 85 г (3/4 склянки) борошна
  • 100 мл молока
  • 2 яйця
  • олія для смаження
Для подачі:
  • 1 ч. ложка тертого білого хрону
  • 4 ст. ложки сметани
  • 2 ст. ложки червоної ікри
  • зелена цибуля
  1. Картоплю почистити і відварити до готовності. Злити воду, додати масло і добре потовкти в пюре.
  2. Борошно просіяти, яйця збити, молоко трохи підігріти. У картопляне пюре влити молоко та збиті яйця, всипати просіяне борошно. З маси вимісити гладке густе тісто, приправити сіллю і перцем.
  3. Розігріти у сковороді трохи олії, столовою ложкою викласти тісто, смажити млинці по 2 хвилини з кожного боку до золотистого кольору, доливаючи олію, якщо треба. Перекласти млинці папером для випічки і накрити чистим рушником, щоб зберегти їх теплими.
  4. Хрін змішати зі сметаною, посолити і поперчити. Подавати млинці з хроном, зверху покласти червону ікру і пера зеленої цибулі.

вершкове масло "Премія"

соняшникова олія "Премія"

сметана 20% "Премія"

червона ікра Горбуші "Премія"