Фаршировані кальмари

Порцій:

4 порції

Час приготування:

20 хв. + 30 хв. на запікання

Рівень складності:

Простий

Інгредієнти:

  • 500 г кальмарів (5 середніх тушок)
  • 50 г зелених оливок без кісточки «Премія»
  • 1/2 пучка петрушки
  • 2 зубчики часнику
  • 40 г твердого сиру "Голландський брусковий" «Премія»
  • 3 ст. ложки панірувальних сухарів
  • 100 мл білого сухого вина
  • оливкова олія прямого віджиму "Премія"
  • сіль, чорний перець
  1. Оливки, листочки петрушки і почищений часник подрібнити. Сир натерти на дрібній тертці.
  2. 100 г кальмарів нарізати дрібними кубиками і обсмажити на оливковій олії на середньому вогні 1–2 хвилини.
  3. З’єднати обсмажені кальмари, оливки, петрушку, часник, сир і панірувальні сухарі, добре перемішати, поперчити і, якщо треба, посолити.
  4. Решту тушок кальмарів промити, обсушити паперовим рушником і зробити на кожній 2–3 неглибокі надрізи по діагоналі з кожного боку. Заповнити підготовленим фаршем і заколоти верх зубочисткою.
  5. Духовку нагріти до 170 °С. Викласти кальмари у форму для запікання або глибоке деко, скропити оливковою олією і влити вино. Запікати 30 хвилин. Подавати теплими або холодними.

Порада:

На гарнір до цієї страви можна подати салат із помідорів і руколи.

зелені оливки без кісточки "Премія"

сир твердий "Голландський брусковий" "Премія"

оливкова олія прямого віджиму "Премія"