Порцій:
4 порції
Час приготування:
20 хв. + 30 хв. на запікання
Рівень складності:
Простий
Інгредієнти:
- 500 г кальмарів (5 середніх тушок)
- 50 г зелених оливок без кісточки «Премія»
- 1/2 пучка петрушки
- 2 зубчики часнику
- 40 г твердого сиру "Голландський брусковий" «Премія»
- 3 ст. ложки панірувальних сухарів
- 100 мл білого сухого вина
- оливкова олія прямого віджиму "Премія"
- сіль, чорний перець
- Оливки, листочки петрушки і почищений часник подрібнити. Сир натерти на дрібній тертці.
- 100 г кальмарів нарізати дрібними кубиками і обсмажити на оливковій олії на середньому вогні 1–2 хвилини.
- З’єднати обсмажені кальмари, оливки, петрушку, часник, сир і панірувальні сухарі, добре перемішати, поперчити і, якщо треба, посолити.
- Решту тушок кальмарів промити, обсушити паперовим рушником і зробити на кожній 2–3 неглибокі надрізи по діагоналі з кожного боку. Заповнити підготовленим фаршем і заколоти верх зубочисткою.
- Духовку нагріти до 170 °С. Викласти кальмари у форму для запікання або глибоке деко, скропити оливковою олією і влити вино. Запікати 30 хвилин. Подавати теплими або холодними.
Порада:
На гарнір до цієї страви можна подати салат із помідорів і руколи.