Овочевий кіш

Порцій:

4 порції

Час приготування:

1 год. 30 хв.

Рівень складності:

Середній

Інгредієнти:

Для тіста:
  • 200 г борошна
  • 50 г масла
  • 300 г нежирного домашнього сиру
Для начинки:
  • 2 ст. ложки олії
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 150г суміші овочів «Мексиканська» «Премія»
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • 125 г тертого гострого сиру
  • 3 яйця
  • 150 мл молока
  • 1 ч. ложка сушеного орегано
  • 1/2 цукіні
  • 100 г броколі «Премія»
  • 2 помідори
  • сіль, перець
  • 3 ст. ложки панірувальних сухарів
Для подачі:
  • листочки шавлії
  1. Холодне масло нарізати кубиками і розтерти з просіяним борошном на крихти. Посолити, додати 200 г сиру і замісити тісто. Сформувати з тіста кулю, загорнути її у харчову плівку і покласти в холодильник щонайменше на 30 хвилин.
  2. Духовку розігріти до 200 °C. Форму для кіша змастити жиром.
  3. Цибулю й часник почистити і дрібно посікти. Розморозити при кімнатній температурі суміш овочів «Мексиканська». У сковороді розігріти олію, зменшити вогонь та обсмажити цибулю, часник і суміш овочів протягом 3 хвилин.
  4. Змішати решту 100 г сиру, яйця й молоко, приправити орегано.
  5. Цукіні нарізати півкільцями, броколі розібрати на невеликі суцвіття. Овочі проварити 3 хвилини в киплячій підсоленій воді й охолодити. Помідори розрізати на чверті й вичистити з них насіння.
  6. На притрушеному борошном столі розкачати тісто у круг (чи прямокутник – залежно від форми), трохи більший, ніж форма. Викласти тісто у змащену жиром форму, розрівняти і сформувати невисокий бортик. Притрусити основу панірувальними сухарями. На тісто вилити сирно-яєчну суміш, а зверху викласти підготовлені овочі.
  7. Випікати протягом 30 хвилин, перед подачею прикрасити листочками шавлії.

вершкове масло "Премія"

оливкова олія прямого віджиму "Премія"

суміші овочів «Мексиканська»

капуста броколі "Премія" швидкозаморожена