Овочева запіканка з гречкою і сиром

Порцій:

4 порції

Час приготування:

25 хв. + 15 хв. на запікання

Рівень складності:

Простий

Інгредієнти:

  • 350 г гречки
  • 500 мл овочевого бульйону
  • 2 червоні солодкі перчини
  • 1 цибулина-порей
  • 1 зубчик часнику
  • 2 стебла селери
  • 1/2 пучка кропу
  • 150 мл сметани
  • 150 г бринзи
  • 1/2 лимона
  • олія
  • сіль
  • перець
  1. Гречку покласти в каструлю, залити бульйоном, довести до кипіння і варити на малому вогні протягом 10 хвилин.
  2. Духовку розігріти до 170 °C. Форму для випічки змастити олією.
  3. Підготувати овочі. З перців вибрати насіння і порізати їх на шматочки, порей нарізати кільцями, часник дрібно посікти, селеру нарізати тоненькими пластинами.
  4. Відварену гречку приправити сіллю й перцем, викласти у форму, зверху викласти овочі.
  5. Половину кропу дрібно посікти, сир нарізати середнім кубиком. Змішати кріп, сметану, сир, приправити сіллю, перцем і лимонним соком. Залити цією сумішшю запіканку і випікати близько 15 хвилин, доки овочі стануть м’якими.
  6. Подавати, притрусивши дрібно посіченим кропом.

Порада:

Замість гречаної спробуйте додати в запіканку перлову крупу. Вона дуже корисна, але потребує більше часу для приготування — її слід варити десь 1–2 години.

гречка "Премія"

сметана 20% "Премія"

оливкова олія прямого віджиму "Премія"

сіль "Премія"