Штрудель з яблуками

Порцій:

12 порцій

Час приготування:

1 год.

Рівень складності:

Простий

Інгредієнти:

  • 1 кг листкового тіста
  • 1 кг яблук сорту Гренні Сміт
  • 300 г родзинок
  • дрібка кориці
  • 2 ст. ложки лимонного соку
  • 50 г цукру
  • 30 г масла
  • 1 яйце
  1. Яблука почистити, вирізати серцевину, нарізати кубиками і збризнути лимоном. Листкове тісто заздалегідь розморозити.
  2. Розплавити у сковороді вершкове масло і пасерувати в ньому родзинки, доки вони не розправляться. Додати яблука і цукор, пасерувати на середньому вогні, помішуючи, не більше 5 хвилин. Відкинути на друшляк, щоб стік сік, і охолодити.
  3. Листкове тісто розкачати на притрушеній борошном поверхні в шар завтовшки 2–3 мм і поділити на квадрати вагою 80–100 г.
  4. Сторони квадрата змастити збитим яйцем, уздовж однієї сторони викласти валиком начинку (100–130 г), відступивши від краю 5 см. Скрутити штрудель, викласти на силіконовий килимок швом донизу, змастити яйцем і наколоти в кількох місцях виделкою.
  5. Випікати при температурі 200–220 °С протягом 25–30 хвилин або до рум’яної скоринки. Подавати з морозивом, притрусивши цукровою пудрою.

листкове тісто "Премія"

родзинки "Премія"

цукор "Премія"

вершкове масло "Премія"

морозиво з наповнювачем "Полуниця" "Премія"